danske penge

Sådan får du styr på din økonomi

Vi kender det vist alle sammen lidt for godt. Det er sidst på måneden og lækre rejecocktails og lange aftener i byen er erstattet med spaghetti med tomatsovs og postevand i køkkenet. De fremragende tilbud på kjoler og bukser du er så god til at finde er bare uden for rækkevidde, og nu handler det bare om at overleve for et minimumsbudget, indtil lønnen igen tikker ind den første i næste måned.

Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være. Med nogle simple råd, kan du faktisk holde en god og balanceret levestandard gennem hele måneden, så du slipper for ovenstående scenarie, hvor man blot kan drømme sig til alle de ting, man ville gøre, hvis man havde bedre styr på økonomien.

Budgetskemaer skaber overblik

Det første man bør gøre, for at få styr på sin økonomi, er at lave et budgetskema. Budgetskemaet skal indeholde så mange udgifter og indtægter, som man overhovedet kan komme i tanker om. Det vil danne et godt billede af, hvilke udgifter der varierer, og hvilke der er faste og derved skabe et overblik over, hvad du egentlig har at gøre med, hver eneste måned.

Budgetskemaet kan downloades via forskellige hjemmesider, og man kan hurtigt lære forskellige begreber om privatøkonomi og budgetplanlægning, som gør hele økonomiverdenen lidt mere forståelig. Derudover kan man med fordel sætte sig lidt ind i Excel, så man kan sætte det hele pænt op i et regneark.

Hvis man står overfor enkeltstående begivenheder såsom flytninger, bryllupper, barnedåb eller lignende, så er det også en god idé at få det tastet ind, så man kan fordele udgifterne over flere måneder, og ikke pludseligt står med en kæmpe regning.

A-kasser står klar til at hjælpe

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte i forhold til budgetskemaet, så er det altid en god idé at kontakte en a-kasse. Frie Funktionærer leverer for eksempel en service, hvor dine behov er i højsædet, og man kan få god rådgivning i forhold til, hvordan man kan forvalte sin økonomi.

Ved jobskifte kan det ofte være svært at lave et budgetskema, men her kan a-kasserne agere sparringspartner, og hjælpe med at få det hele til at hænge sammen. På samme måde hjælper a-kasserne i forbindelse med lønforhandlinger, karriererådgivning og lønsikringsspørgsmål, så Frie Funktionærer vil for eksempel være et økonomisk sikkerhedsnet, samtidig med, at de hjælper med at holde styr på din økonomi.

Hvis der alligevel pludseligt opstår nogle ekstraordinære udgifter, kan det også være en udmærket løsning, at låne pengene. Her er det blot vigtigt, at man sammenligner de forskellige lånetilbud, og ikke bare tager det første, man spotter. I den forbindelse kan man bruge en låneberegner, hvor man taster sine forskellige behov ind, hvorefter udbyderne og de forskellige lån sammenlignes, så man sikres den bedste løsning.

Så hvis du vil holde styr på din økonomi, skal du altså sørge for at lægge et budget og få rådgivning via en a-kasse. Og hvis du har brug for en økonomisk vitaminindsprøjtning via et lån, så sørg for at sætte dig godt ind i mulighederne, inden du takker ja.

Kilde: www.laanekassen.dk

Pak den helt rigtige håndbagage til rejsen

Der er flere ting, det er en rigtig god idé at have helt styr på, inden du rejser på ferie. En af dem er din håndbagage. Ikke mindst hvis det er den eneste bagage, du har valgt at have med. Ved brug af forskellige artikler, som egentlig hører til på et kontor, kan du skabe en mere kompakt og let kuffert.

 

Pak let og kompakt

Først og fremmest er det vigtigt, at du får pakket så let som muligt. Det giver måske sig selv, men når man så står og skal af sted, er 8 kg pludselig ikke så meget. Derfor kan det være en god idé at lægge alle tingene frem på sengen, inden du pakker det ned i kufferten, så du har mulighed for at kigge på det en ekstra gang og måske overveje, om der er mere, du ikke behøver tage med. For det er der højst sandsynligt. Husk på, at du nok skal bo på et hotel, hvor du har mulighed for at bruge hårtørrer og shampoo på værelset.

 

Og det er ikke kun de 8 kg, der tæller. Du skal også huske, at du kun på have flydende produkter med af 100 ml. Det vil sige, at du skal have den lille solcreme med, og at din linsevæske skal hældes i en mindre beholder. Ofte kan sådanne beholdere findes, hvor du også kan købe kontorartikler. Det er et billigt alternativ til for eksempel Matas. Her kan du både købe billige og mange artikler, der kan indeholde de 100 ml, men også den slags poser, som dine flydende varer skal samles i. Det er smart og billigt, og så slipper du for at stå og ligne en hat i security.

De vigtigste sager

Udover de flydende væsker er der selvfølgelig andre ting, som er ret vigtige, og som du skal have med på rejsen. Blandt andet dine personlige produkter. Det kunne for eksempel være de helt små deodoranter eller desinficeringsservietter, som jo ikke umiddelbart lyder som noget, man bruger på et kontor, men ofte sælger sådanne webshops alt muligt og kontorartiklerne sælges i mængder, så du ikke går ned på hverken servietter eller beholdere lige om lidt. Find dine kontorartikler til rejsen her så du ikke mangler nogen på ferien.

 

Derudover handler det om, at du kun tager det mest vigtige med. Det vil sige max ét ekstra par sko, og kun et par ekstra sæt tøj, som du så kan kombinere på kryds og tværs. For med 8 kg får du ikke alle sommerkjolerne med alligevel. Prøv desuden at tænke i, hvilken slags ferie det er, du skal på. Er det til et varmt land, er det ret nemt at pakke let, men skal du på byferie til Budapest for eksempel, kan det være lidt sværere. Her er det vigtigste et par gode sko til at gå i og tøj, du kan lide at bevæge dig i. Så kan du altid skylle t-shirten op og bruge den igen. Du kan helt sikkert også få lov til at låne noget vaskepulver på hotellet, hvis det er ekstra kritisk.

 

 

3 tips til en bedre hud

Rigtig mange mennesker døjer med problemer med huden i området omkring ansigt og hals. Hvori problemerne ligger, kan være meget forskelligt.

For nogen er det utrolig tør hud, som klør, skaller og bliver rød. For andre er det skinnende og olieret hud, som ofte resulterer i urenhed og akne. For mange er dette noget, som er genetisk betinget. Men hudproblemer kan i dén grad også være livsstilsrelateret. Usund mad, beskidt luft og et overforbrug af make-up kan være nogle af grundene til, at det går galt. Her kommer 3 tips til, hvordan man kan få en bedre hud.

Det første råd handler om at gennemtænke ens livsstil. Spiser man for meget fast food og slik, eller giver man kroppen og huden den næring, som den har brug for? Huden er utrolig glad for simple, men sunde, ting som vand, grønsager og vitaminer. Dyrker man nok motion? Det gavner hele kroppen, når man bevæger sig og holder sig selv og sine muskler aktive. Listen fortsætter, og de fleste ved godt, hvad der er de rigtige ting at gøre. Man vil også helt sikkert kunne se resultater på huden, hvis man omlægger sin livsstil.

Brug sund og plejende make-up

Make up er noget som mange bruger for at skjule uren hud, men brugen af make-up skaber faktisk ofte en ond cirkel, som blot gør problemet værre end det var før. For make-up lukker for hudens porer, og ødelægger dens mulighed for at få luft og på den måde rense sig selv. Når man dækker huden med pudder og foundation, bidrager man derfor nogle gange til det dårlige miljø. Men heldigvis er der nogen typer af make up, som ikke skader huden, men derimod hjælper med at pleje den.

Find Youngblood til billige penge og få også et overblik over de forskellige produkter som for eksempel pudder og foundation, og læse mere om, hvad de kan. Mineral make-up er en innovation, og et virkelig godt valg for de personer, som døjer med usund eller uren hud. Makeuppen indeholder nemlig plejende mineraler, som er gode for huden. I stedet for at ligge som en kvælende maske over huden, trænger den i stedet ind og giver pleje og næring. Med en god og plejende mineralmakeup kan man altså lægge sin daglige sminke med god samvittighed ved eksempelvis at bruge Youngblood.

Rens din hud hver dag

For mange er det irriterende og besværligt at skulle rense og pleje sin hud hver eneste dag. Men hvis man kommer ind i en god vane med produkter som sæbe, scrub, skintonic og creme, kan det virkelig gøre en forskel for huden. Når man renser huden om aftenen renser man nemlig al skidtet og trætheden fra dagen af. Huden kan så komme til at ånde hele natten, og er således klar til en ny dag, når man vågner om morgenen. En god hudplejerutine kan virkelig hjælpe meget, og kan for mange helt eliminere problemer som olieret hud og akne.

Få tre gode råd her

barcelona svævebane